korting business

Enschede is de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij ondernemers. Dit komt onder meer door de gunstige ligging van de Overijsselse stad. In vergelijking met de Randstad heeft Enschede misschien geen ideale ligging, maar de stad ligt nagenoeg aan de grens met Duitsland. Veel ondernemers uit Duitsland kiezen dan ook voor Enschede als vestigingsplaats wanneer zij in Nederland voet aan de grond willen krijgen. Overweeg jij als ondernemer ook om binnenkort naar Enschede te gaan? Dan wil je natuurlijk wel dat de stad goed bereikbaar is voor je klanten en andere ondernemers. Daarom vertellen wij je hier alles wat je moet weten over de bereikbaarheid van deze stad.

 

Bereikbaarheid per auto

De stad Enschede is de laatste jaren behoorlijk gegroeid en dat is ook bij ondernemers niet onopgemerkt gebleven. Door de gunstige ligging van Enschede weten steeds meer mensen hun weg naar deze Overijsselse stad te vinden. Nederlanders kiezen er hoofdzakelijk voor om met de auto naar Enschede af te reizen. Niet gek ook, want de snelweg A35 loopt door een deel van de stad en daarnaast loopt de A1 er ook nog eens langsheen. Deze beide snelwegen lopen tevens door in Duitsland, waardoor ook ondernemers uit Duitsland Enschede goed per auto kunnen bereiken.

 

korting boat

Scheepvaart en Enschede

Een ander groot voordeel van Enschede is de ligging aan het Twenthekanaal. Hierdoor is de Overijsselse stad ook voor schepen goed bereikbaar. Het industriegebied beschikt over een haven, waardoor schepen hier makkelijk aan kunnen meren om goederen te laden en te lossen. Wanneer ondernemers hun vracht van of naar Enschede vervoeren per boot, zijn zij via het Twenthekanaal binnen de kortste keren op de IJssel.

 

Openbaar vervoer

Enschede mag dan per auto en boot behoorlijk goed bereikbaar zijn, dat geldt niet echt voor het openbaar vervoer. Al is dit natuurlijk wel afhankelijk waar je vandaan moet komen. Vanuit de grote plaatsen in de omgeving van Enschede is de stad goed bereikbaar en er loopt ook een spoorlijn vanuit Duitsland naar de Nederlandse stad. De kosten voor het openbaar vervoer liggen meestal wel hoog, waardoor het voor jou mogelijk niet aantrekkelijk is om met het openbaar vervoer naar Enschede te reizen. Maar wanneer jij online tickets koopt krijg je vaak korting. Tevens zijn er diverse kortingscodes beschikbaar waardoor jij niet veel betaalt wanneer je met het openbaar vervoer naar Enschede reist.